Hilsen fra forpersonen

Kære medlem

Godt nytår. Vintermørket og regnens tilsyneladende endeløse silen har fulgt os ind i 2023 og ligger stadig over landet, som en tung, våd dyne. Hvor ville det dog have været anderledes smukt, hvis nogle af de mange millimeter var faldet som sne. Forhåbentlig er du kommet godt ind i det nye år, er ved godt mod, helbred og trygt bænket i din lune skrivehule. Dag for dag bliver det nu lidt lysere, også uden vi lægger mærke til det, og lige straks kommer foråret. 
 
En af årets store mærkedage i vores lille stand nærmer sig, nemlig den årlige ansøgningsfrist for ansøgning om arbejdslegater hos Statens Kunstfond. I år falder ansøgningsfristen onsdag den 1. februar, og det er værd at nævne på forhånd at deadline allerede er kl. 14, samt at det nu foregår via den nye MIT-ID ansøgningsportal. Ansøgningsfristerne er i det hele taget spredt lidt ud i år, således at arrangører allerede skal søge fonden om støtte til forfattermøder med både børn, unge og voksne den 17. januar, mens udvalgenes øvrige puljer har frist den 7. februar. Du kan se en oversigt nedenfor.
 
Den tværkunstneriske huskunstnerordning kan søges indtil 1. marts, og projektstøtteudvalget ser gerne flere ansøgninger om kreative huskunstnerforløb fra forfattere. Ordningen er lettere revideret og endnu flottere i år, idet hele 90 procent af kunstnerhonoraret nu dækkes, ligesom aldersgrænsen for målgruppen er hævet til 25. Så det er bare at klø på, lyder opfordringen herfra. 
 
Kreativ trods synes mig i det hele taget at være en glimrende modvægt til både mørke og regn, og alene tanken om at forfatterens indre lys ikke lader sig kue af mørkets skæppe, er næsten forårsgrøn i sig selv. 
 
Må nytåret signe dig med velbehag og megen skrift.
 
Kh C