Fortale maj 2023

Uventet smalhals
uddelinger
overraskelser
GF
intet bestyrelsesvalg


Kære medlem

I april blev bibliotekspengene forsinket i takt med vedtagelsen af den nye finanslov, hvilket var hårdt for rigtig mange forfattere, fordi bibliotekspengene udgør et helt nødvendigt bidrag til en skrøbelig økonomi. I skrivende stund er der ikke udsigt til at pengene udbetales før vi er et godt stykke hen mod juni. Det er fuldkommen uhørt og der arbejdes naturligvis på at få de relevante beslutningstagere til at forstå vigtigheden af – fremover – at kunne imødegå lignende forsinkelser på en fornuftig måde. Pengene KOMMER. Så meget ved vi dog.
 
Til gengæld for dette – heldigvis tidsbegrænsede afsavn – sprang bøgen ud og med den Statens Kunstfonds forårsuddeling af arbejdslegater. 268 forfatterkolleger modtog arbejdslegater, heraf mange DSF’ere. Med en tildelingsprocent på omkring 30 procent har det langt fra været nogen selvfølgelighed at modtage årets arbejdslegat og en stor lykønskning sendes til alle glade modtagere. 

Særligt begavede blev modtagerne af det treårige arbejdslegat, som i år tæller hele to DSF’ere. Nemlig Rasmus Daugbjerg og afgående bestyrelsesmedlem, Lotte Kirkeby. Tillykke! Tillykke også til endnu et medlem af DSF, nemlig Morten Chemnitz, som netop er blevet udnævnt som ny rektor på forfatterskolen. 
 
En sidste glædelig nyhed er at BogGLAD indsatsen, hvor SLKS sidste år forsøgsvist indkøbte 160.000 bøger til flere tusind småbørnsinstitutioner, har resulteret i en betydelig stigning i læseglæden. Ni ud af ti vælger bogen til – når den er der. Opløftende og forårsgrønt nyt. 
 
I måneden som gik afholdt foreningen sin årlige generalforsamling – atter i Musikhuset på Vesterbrogade i København, med et fremmøde som var knap tre gange større end sidste år. Det var en hyggelig dag, som sluttede med luksuspizza og kollegial snak. Du kan læse bestyrelsens beretning herunder.
 
Undtagelsesvis afholder vi IKKE valg til bestyrelsen i år, da to medlemmer og en suppleant stillede op og udfyldte de ledige pladser, hvorfor den nye bestyrelse kan konstituere sig ved et snarligt møde. 
 
Der er spændende arrangementer i vente – både her og hisset. Alt sammen noget du kan læse mere om nedenfor. 
 
Tilbage står at ønske dig en produktiv og pragtfuld maj. Må den favne dig mildt og mægtigt i blomsterflor og lysegrønne blade. Må din skrift flyde og må din latter runge. 
 
Kh
Claus Ankersen

Denne tekst er fortalen til Danske Skønlitterære Forfatteres månedsbrev, som udsendes til foreningens medlemmer. Ønsker du at blive medlem, læs mere her.