Prins Henrik Prisen 2022

Foto © Peter Kirkeskov Rasmussen

Klaus Høeck modtager Prins Henrik Prisen 2022

Klaus Høeck har den 11. juni 2022 modtaget Danmarks nye store litteraturpris Prins Henrik Prisen på 300.000 kr. og en statuette af Prins Henriks skulptur “Fabeldyr”. Prisen blev overrakt af Hendes Majestæt Dronningen. Pengesummen er sponsoreret af AVK Holding.

Klaus Høeck tildeles Prins Henrik Prisen 2022 for sit omfattende og enestående forfatterskab, der fra start til slut består af innovative og originale lyriske værker karakteriseret af eksperimentel systemdigtning. Prisen uddeles som et uansøgt hæderslegat til en aktuel og etableret digter, der med sit virke har ydet et væsentligt bidrag til dansk lyrik. Over en periode på 55 år, fra debutsamlingen Yggdrasil til slutværket Password, har Klaus Høeck udgivet mange unikke digtsamlinger og etableret sig som en væsentlig digter i det danske litterære samfund.

Juryens indstilling

Klaus Høeck er udvalgt som prismodtager af en uafhængig jury nedsat af de to forfatterforeninger, Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening. I Juryen sidder lektor Jørn Erslev Andersen, forfatter Signe Gjessing og forfatter Morten Søndergaard. I deres indstillingstale udtaler de følgende:

Vi har som uafhængig jury indstillet Klaus Høecks forfatterskab til Prins Henrik Prisen 2022 på grund af dets systemdigtende og eksperimentelle lyriske originalitet og fordi det konsekvent er præget af en usædvanlig skarp, konkret, konstruktiv og kritisk samtidsbevidsthed samt en aldrig svigtende eksistentiel og digterisk uforstilthed.”

Klaus Høeck fik overrakt prisen af Dronningen i Dansk Forfatterforenings lokaler i København. Prins Henrik Prisen uddeles i samarbejde med Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening.

Billeder fra prisoverrækkelsen er taget af fotograf Peter Kirkeskov Rasmussen og kan rekvireres via dette link: https://www.rockshot.dk/prinshenrikprisen2022press

Henvendelser vedr. prisen kan rettes til Lotte Foged på blixen@danskforfatterforening.dk