Open call: Residency i Indien

Kurindan International Writers Residency

Danske Skønlitterære Forfattere grundlægger nu et nyt forfatter-residency i Sydindien, hvor danske forfattere kan ansøge om at komme på en måneds arbejdsophold.

Kurindan International Writers Residency. Navnet er en sammentrækning af Kurinjiblomsten som vokser i området, Indien og Danmark. 

Opholdet kommer til at finde sted i oktober måned i år, så der er allerede ansøgningsfrist 1. august 2024. 

I løbet af fire uger skal to danske forfattere, en digter og en skønlitterær forfatter bo og arbejde i det sydlige Indien, nærmere bestemt i bjergbyen Kodaikanal som ligger højt og smukt i de vestlige Ghatbjerge i delstaten Tamil Nadu. 

Foruden de to danske forfattere, vil også to indiske forfatterkolleger få tildelt et arbejdsophold. I løbet af perioden vil der både være mulighed for at arbejde koncentreret på eget litterært projekt, udveksle erfaringer og netværke med indiske forfatterkolleger, møde indiske læsere og i det hele taget introducere, internationalisere og styrke sit forfatterskab.

Stipendiet består af en måneds ophold på Thondaiman Palace i Kodaikanal, samt kr. 15.000 fordelt på en diæt på 7.500,- kr. samt et tilskud til international transport på 7.500,- kr. 

Viseringer, lokal transport og øvrige udgifter afholdes af forfatterne selv. 

Vores indiske samarbejdspartner, Thondaiman-familien, har førhen regeret over området og stiller nu værelser til rådighed i det tidligere palads som nu er ombygget til hotel. 

Opholdet kan søges af alle professionelle forfattere* som arbejder med digte eller skønlitteratur. Det er et krav at ansøgeren behersker engelsk som arbejdssprog, ønsker at arbejde internationalt samt er interesseret i at indgå i sociale sammenhænge ved siden af skriveprocessen.

Da initiativet er under opstart og helt nyt, skal det ses som et projekt under udvikling, hvorfor fleksibilitet, hensyn og humor er godt at have med i bagagen. 

Ansøgere bedes sende en kort motivation på max en halv side, en kort projektbeskrivelse af, hvad der arbejdes på under opholdet, samt angivelse af senest udgivne værk.

Ansøgning sendes til: residency@forfattere.org

Ansøgere modtager svar i midten af august.

*Med ’professionelle forfattere’ menes danske forfattere samt udenlandske forfattere med bopæl i Danmark, som har ophavsret til et selvstændigt, offentliggjort skønlitterært værk, der er udgivet på et af bestyrelsen anerkendt forlag eller i et af bestyrelsen anerkendt andet regi.