Kendis-kok er en hyklerisk fedtsyl

Foto: Meyers

En række forfattere er blevet tilbudt at optræde ved arrangementsrækken ‘Forfatter i det grønne’ på Restaurant Fasangården (ejet af kendis-kokken Claus Meyer). Til gengæld ville de modtage en frokost (uden drikkevarer) og mumset eksponering. Medlem af DSF Anna Elisabeth Jessen var en af de ‘heldige’ udvalgte. Noget paf over denne (desværre alt, alt for almindelige) opførsel fra en kommerciel koncern besluttede hun at lave ‘en Günter Walraff’ på ham og høre hvad Meyer selv skulle have for et foredrag. Svar: 50.000 kr. Hykleriet skriger jo til himlen.

Det resulterede i to artikler i Dagbladet Information (inkl. udtalelser fra DSF’s formand). Historien blev samlet op af Kulturen på P1 og levede videre i Kulturmonitor og flere andre steder.

Der findes selvfølgelig gråzoner (fx i forbindelse med regulær promovering og optræden til fordel for godgørende formål), men helt grundlæggende vil det altid være DSF’s anbefaling at kommercielle aktører og store institutioner selvfølgelig skal betale forfattere for vores arbejde. Ganske som alle andre professionelle, fx kokke, tjenere og ‘event-managere’, skal have behørig betaling for deres ydelser.

Læs de to artikler fra Information her og her.

Læs Jeppe Krogsgaard Christensens kommentar i Kulturmonitor her.

Lyt til indslaget på P1 her (spol frem til 01:35:33).

Andre artikler om ‘Meyer-gate’ her og her og her.